Een stralende uitziende huid maak je zo!

Iedere vrouw droomt er van: een stralende huid en een huid die er gezond uitziet.

Naast de noodzakelijke verzorging is er met de juiste foundationkeuze ook veel te bereiken. De trend van werken is op dit moment de huid zo egaal mogelijk te laten lijken met zo weinig mogelijk foundation. Kies daarom voor een transparant of mild dekkkend product, bijv. een BB cream.

Wat ook een mogelijkheid is, is om de foundation plaatselijk op de huid aan te brengen. De meeste verkleuringen van de huid zitten in de middenbaan van het gezicht, denk aan rode neus en rode wangen. Door daar de foundation als eerst aan te brengen, dekt deze daar wat meer , en werk deze dan vervolgens naar het voorhoofd en kaaklijn uit.

Kies ook zorgvuldig de goede kleur die bij je past. Het doel van de foundation is om de huid te egaliseren en niet om deze van kleur te veranderen, wat vroeger altijd gedacht werd. Test daarom altijd de kleur van de foundation op de wangen, omdat daar de meeste roodheid zit, en op de kaaklijn.  Bij twijfel ook nog in de hals. De kleur van de kaaklijn en hals zijn bepalend omdat je deze kleur naar boven uitwerkt.

Anders. zou je bij kleurverschil van het gezicht en decolleté, het decolleté ook volledig mee moeten nemen met de make-up, en dat wil niemand meer tegenwoordig.

Je kan een foundation op 3 verschillende manieren aanbrengen: met de vingers, heb je iets meer dekking, dus zou je ook minder van het product kunnen gebruiken.

Met een make-up sponsje, op deze manier komt de foundation wat natuurlijker op de huid, of met een foundationkwast. Als je met de foundationkwast werkt zorg dan dat je korte bewegingen maakt, ander kan de foundation gaan strepen.

Tip: door de middenbaan van je gezicht (voorhoofd, neus, kin) iets lichter te maken met een lichtere foundation of concealer lijkt je gezicht smaller.