HOE GAAT HET MET – OUD STUDENT MICKY JOOREN : Lotte Valk’

Naam: Lotte Valk
Bedrijfsnaam: Lotte Concepts
Website: www.lotteconcepts.nl
Social: @lotteconcepts

HOE GAAT HET MET JE?

MJ Vertel iets over jezelf en/of je werk:
L Sinds 2016 ben ik werkzaam als freelance visagist. Ik werk voor veel modemerken, beauty merken, tv en commercials. Ook ben ik haarstylist, maar mijn kracht ligt voornamelijk bij make-up. Ik werk veel binnen Nederland, maar heb met enige regelmaat ook opdrachten in het buitenland.

MJ Hoe zou jij je “signature look” beschrijven?:
L Dat is heel tegenstrijdig haha. Ik word namelijk vaak gevraagd voor of heel naturel make- up, of juist voor heel uitgesproken make-up. Ik denk dat voornamelijk “een mooie huid” wel een van de dingen is waar ik het meeste aandacht aan besteed.

MJ Op welke shoot of opdracht ben je het meest trots, en waarom?:
L Dat is lastig, ik ben het meest trots op het feit dat ik een campagne voor Rimmel London mocht shooten. Als visagist gevraagd worden om de campagne van een bekend make-up merk te doen is heel bijzonder! Ook ben ik er heel erg trots op dat ik laatst aan een campagne voor een kleding merk uit Australië heb mogen werken. Het is een eer dat iemand aan de andere kant van de wereld je wilt laten over vliegen om samen te werken.

MJ Wat zijn de belangrijkste dingen die je hebt meegenomen van de opleiding bij Micky Jooren?:
L Techniek! En vooral een gezicht leren benaderen. Elk gezicht is anders, en daar moet je de make-up op aanpassen. Er is geen “one size fits all”.

MJ Waar vind je je inspiratie?
L Uit veel verschillende dingen die ik tegenkom en die me aanspreken. Zo is bijvoorbeeld roest bijvoorbeeld een mooie inspiratie voor kleur, net als olievlekken. Ook laat ik me inspireren door schilderijen. Waterverf technieken, abstracte technieken etc.

MJ Wat vind jij de belangrijkste eigenschap die een visagist/haarstylist moet hebben?:
L Aardig zijn… Je bent de eerste persoon die in aanraking komt met een model. Als jij ervoor kunt zorgen dat een model met een  goed gevoel aan een shoot begint, dan zijn de foto’s ook beter. Daar kun je niet tegenop make-uppen.

MJ Wat is het beste advies dat je een (beginnende) visagist/haarstylist kunt geven?:
L Ga veel assisteren. Door mee te lopen met andere visagistes, leer je veel over verschillende werkwijzen. Ook heb je een wat beter beeld van wat je wel of niet leuk vindt. Zo kan het altijd je droom zijn geweest om voor tv te werken, maar blijkt dat je dat in realiteit helemaal niet zo leuk vindt.

MJ Hoe blijf je op de hoogte van trends?:
L Ik kijk veel backstage beelden van fashionweek. Zo heb ik laatst alle shows voor het najaar doorgelopen, en alle verschillende backstage looks opgeslagen. Vaak zie je een aantal duidelijke looks terug keren.

Credits foto’s
Hair & make-up: Lotte Concepts Fotograaf: Karin van Berkel