Handige Make-up tips voor een brildraagster

De bril is voor veel mensen onmisbaar. De tijd dat een bril alleen maar een hulpmiddel of nog erger een noodzakelijk kwaad was ligt gelukkig ver achter ons. Brillen en ook zonnebrillen zijn inmiddels mode accessoire nr. 1 geworden. Dit komt mede omdat ook de mode ontwerpers de bril ontdekt hebben. Bijna alle toonaangevende ontwerpers en kledingmerken hebben een eigen brillencollectie en komen ook ieder jaar met prachtige nieuwe ontwerpen. Daardoor is de bril veranderd in een mode artikel. Steeds meer brildraagsters ontdekken het plezier van een mooie collectie monturen. Zij willen niet meer iedere dag hetzelfde montuur dragen en kiezen voor verschillende modellen. De bril moet bij de outfit en ook bij de gelegenheid passen, denk aan overdag meer zakelijk en ’s avonds meer casual, of afgestemd op kleding, opvallende kleding opvallend montuur, of juist bij een rustige kledingstijl een meer ingetogen montuur.

Vind je het lastig om je ogen op te maken als je een bril draagt?

Hier volgen een paar handige tips voor een brildraagster
1. Achter een bril vallen de ogen wat meer weg, de oogmake-up mag daarom zwaarder aangezet worden, zet vooral een donker potloodlijntje langs de wimperrand, dat maakt de ogen sprekender.
2. Het is mooi om in de oogkassen een lichtere kleur concealer of foundation te gebruiken dan de kleur foundation die op de rest van het gezicht zit. Dit geeft een frisse uitgeruste oogopslag.
3. Als je lange wimpers hebt, krul ze dan met een wimperkrultang. Dit voorkomt dat de wimpers tegen de brillenglazen aan komen.
4. Gebruik bij voorkeur een mascara die de wimpers dikker maakt, een mascara die de wimpers verlengt kan er ook voor zorgen dat de wimpers tegen de brillenglazen komen.
5. Bij een donker montuur is het vaak mooi om kleur op de lippen te doen, denk aan een roodtint lipstick. Je krijgt zo een mooie balans in het gezicht.
6. Het allerbelangrijkste bij een bril zijn goed geëpileerde en gestileerde wenkbrauwen, immers het montuur werkt als een soort meetlat, waardoor het extra opvalt als de wenkbrauwen niet symmetrisch zijn. Meer dan bij iemand die geen bril draagt. Hoe exacter en mooier de boog, hoe helderder en sprekender de blik. Dit geldt voor iedere vrouw maar vooral voor brildraagsters.