Make-up tips voor wenkbrauwen, ogen en lippen voor een jongere uitstraling

In mijn vorige blog had ik beloofd terug te komen met tips voor de wenkbrauwen, ogen en lippen die je ook een jeugdigere uitstraling geven. Hier zijn ze dan….

Wenkbrauwen

Te smalle wenkbrauwen maken een gezicht ouder. Pas daarom op dat je je wenkbrauwen niet teveel epileert. Zijn je wenkbrauwen toch aan de smalle kant probeer ze dan voller te maken met een wenkbrauwpotlood. Als je met een potlood wat bijgetekend hebt, fixeer dit dan met een wenkbrauwpoeder. Zo blijft het potlood beter zitten. Zorg ervoor dat je de wenkbrauwen niet te donker maakt, dat geeft een harde uitstraling.

Glanzende oogschaduw

Als de arcadeboog overhangt gebruik dan licht glanzende kleuren oogschaduw op het bewegend ooglid. Dat maakt de ogen groter. Gebruik alleen niet overal glans, glanzende oogschaduw kan namelijk snel in de rimpels gaan kruipen, waar door je alle lijntjes, rimpeltjes en poriën erger ziet. De combinatie van matte en glanzende oogschaduw werkt erg mooi.

Als de waterlijn roze is door vermoeidheid of waterige ogen, is het mooi om daar een wit of huidskleurig oogpotlood op te zetten, dit maakt niet alleen de ogen groter, maar doet het oogwit ook witter lijken, waardoor je er wat meer uitgerust uitziet.

Volle lippen

Naarmate je ouder wordt verlies je volume in de lippen. Volle lippen worden toch nog steeds gezien als jong, jeugdig en sensueel. Vermijd daarom donkere matte kleuren, deze geven je een streng en hard uiterlijk, zeker in het geval van smalle lippen. Gebruik liever frisse, heldere kleuren zoals roodtinten, rose, perzik, en abricot.

Pas op met oranje, daar kunnen de tanden geler van lijken

Mocht je fijne lijntjes rondom de mond hebben gebruik dan altijd een lipliner. Deze zorgt ervoor dat de lipstick niet uitloopt. Een klein beetje gloss in het midden van de onderlip of een lichtere kleur in het midden maakt de lippen ook voller ( en meer sexy) en wie wil dat nu niet??