Zo maak je je kwasten en penselen makkelijk schoon

Kwasten en penselen zijn je belangrijkste en ook je meest kostbare gereedschap. Het is altijd verstandig om wat meer geld te investeren en een goede kwaliteit aan te schaffen. Als je je kwasten goed onderhoudt heb je er jarenlang plezier van!

Als je kwasten nooit reinigt kan je problemen krijgen met het aanbrengen van de make-up. De kans dat de make-up vlekkerig op de huid komt is erg groot. Ook kunnen de kwasten huidschilfertjes en allerlei bacteriën bevatten, die je overbrengt op de huid waardoor er een geïrriteerde huid en/of pukkeltjes kunnen ontstaan. Dit kan je voorkomen door de kwasten regelmatig goed te reinigen.

Ben je aan het werk en heb je meerdere klanten/modellen achter elkaar, dan kan je tussendoor reinigen met de penseelreinigers. Dit zijn producten die reinigen en desinfecteren. Er zit meestal een beetje alcohol in waardoor het product snel vervliegt en de penselen snel weer droog zijn, zodat je weer verder kan werken.

Het is wel aan te raden om regelmatig de penselen grondiger te reinigen. Doe dit nooit ’s avonds als je de volgende dag weer ergens vroeg op de set moet zijn of klanten hebt. Vooral de grote kwasten hebben wel even tijd nodig om goed op te drogen.

Het schoonmaken van de kwasten en penselen gaat als volgt:
-Haal eerst de ergste make-up van de kwast af met een handdoek
-Was vervolgens de kwasten in lauwwarm water met een ontvettend afwasmiddel
-Uitspoelen met lauwwarm water, daarna met koud water
-Droog maken met een handdoek, van de steel richting haren
-Op een handdoek aan de lucht laten drogen

Leg de kwasten nooit op een verwarming en blaas ze ook niet droog met een föhn. Als je de kwasten op deze manier regelmatig reinigt gaan ze jarenlang mee.

Veel succes!